Maatwerkoplossingen

Wanneer problemen of uitdagingen op gebied van het creëren, beheren of publiceren van technische documentatie de kop blíjven opsteken, dringt een duurzame oplossing zich op.

Hoe zorgt u er bijvoorbeeld voor dat alle medewerkers hun werkzaamheden op dezelfde manier uitvoeren? En dat kennis binnen de organisatie blijft, ook al is er verloop van werknemers? Hoe optimaliseert u het doorlopende versiebeheer van handleidingen en de publicatie daarvan?

DCT biedt en implementeert een oplossing op maat, zodat u weer zelf lange tijd met uw documentatie aan de slag kunt. Dat deden we al voor vele organisaties. In onze business cases vindt u de oplossingen die we voor onze klanten hebben geïmplementeerd.

Creëren

Op basis van de documentatiebehoefte van onze klanten ontwikkelen we unieke, duurzame oplossingen op maat. Denk aan processen of software in de vorm van tooling op gebied van documentatiebeheer en -optimalisatie.

Lees meer over creëren »

Beheren

DCT creëert op de klant afgestemde processen en software, om documentatiebeheer te optimaliseren. Ter illustratie, twee voorbeelden van beheeroplossingen.

Het komt bijvoorbeeld nog vaak voor dat verschillende personen binnen een afdeling van een organisatie samen in een mappenstructuur werken, waarin geüpdatete versies van documentaties worden bijgehouden. Dit bestaat vaak uit Word-documenten, waar al snel een versielijst (V1, V2, V3, enzovoort) ontstaat. Dit kan constant voor problemen zorgen, bijvoorbeeld omdat het onduidelijk is welk document de recentst bewerkte versie is. DCT optimaliseert deze werkwijze en zorgt voor een systeem waarin versiebeheer geen enkel probleem meer is.

Wanneer u in de dienstverlening werkt, kan het voorkomen dat binnenkomende klantaanvragen gekoppeld moeten worden aan een specifieke professional, op basis van afstand, kosten, profiel of andere gegevens of kenmerken. Het handmatig zoeken van een match kan veel tijd kosten. De implementatie van de juiste software kan ervoor zorgen dat deze koppeling automatisch plaatsvindt. Dit bespaart tijd (zowel die van de organisatie, als die van de klant), maar ook geld.

Lees meer over beheren »

Publiceren

Het is mogelijk dat een bestaande publicatievorm van documentatie, bijvoorbeeld een papieren werkinstructie, toch niet goed bij een doelgroep of de werkomgeving van deze doelgroep aansluit. Dit kan ervoor zorgen dat het werk niet goed of niet optimaal kan worden uitgevoerd. Denk bijvoorbeeld aan monteurs in een werkplaats van een autogarage die met fysieke, papieren instructies moeten werken. Een andere, in dit geval digitale, publicatievorm kan ervoor zorgen dat zij hun werk effectiever kunnen uitvoeren.

DCT kijkt samen met organisaties naar uitdagingen en biedt en implementeert altijd een oplossing op maat.

Lees meer over publiceren »