Beheren

Goede documentatie komt pas echt tot zijn recht wanneer deze goed wordt beheerd. Zo kan informatie optimaal worden gebruikt en hergebruikt en is de juiste versie van het juiste document altijd binnen handbereik. Daarnaast is het belangrijk dat documentatie up-to-date blijft wanneer er bijvoorbeeld technische vernieuwingen plaatsvinden, relevante wet- en regelgeving wordt bijgewerkt of wanneer een organisatie zich op een buitenlandse markt aanbiedt.

Het beheren van documentatie kan veel tijd en geld kosten. DCT zorgt er echter voor dat beheer weer eenvoudig wordt en kosten worden bespaard. We zorgen voor documentatie die altijd toegankelijk en begrijpelijk is, om de processen van organisaties te stroomlijnen en de veiligheid van gebruikers te waarborgen.

Onze diensten

DCT heeft jarenlange ervaring met het beheren en optimaliseren van technische documentatie, zodat u er weer eenvoudig mee aan de slag kunt.

Detacheren

Het beheren en optimaliseren van documentatie kan een uitdagende opdracht lijken. Dat hoeft niet zo te zijn. DCT stelt haar ruime netwerk van professionals graag ter beschikking.

 

Zij staan organisaties bij, onder andere op gebied van beheer en optimalisatie, om het proces van documentatiebeheer uit te voeren of te begeleiden, voor korte of langere periode, op locatie of op afstand.

 

Lees meer over detacheren »

Trainen

Is detachering geen optie, maar is er wel behoefte aan extra kennis? Naast detachering van professionals bieden we nog een andere optie.

 

DCT leidt namelijk ook professionals op tot specialist op gebied van technische documentatie, intern én binnen organisaties.

 

Lees meer over trainen »

Ontzorgen

Wanneer meerdere medewerkers met of binnen documentatie werken, is het soms lastig bij te houden wat er aangepast is en wat de laatste en juiste versie is. Wij zorgen ervoor dat deze problemen zich niet meer voordoen.

 

DCT wijzigt documentatie of breidt deze uit op basis van doorontwikkelingen of (wets)wijzigingen van een product en deelt informatie op een dusdanige manier in, dat hergebruik van deze informatie mogelijk en eenvoudig wordt. Dit zorgt voor een efficiënter werkproces en tijd- en geldbesparing.

 

Lees meer over ontzorgen »

Adviseren

Bij de ontwikkeling van een product komt heel wat technische informatie kijken. Elke vernieuwing, aanpassingen, doorontwikkeling, wetswijziging en veiligheidsinstructie moet worden bijgehouden en gedocumenteerd, waardoor er constant nieuwe versies van de documentatie ontstaan.

 

Wanneer documentatiebeheer niet optimaal geordend is, kan dit voor een onoverzichtelijk geheel en verwarring zorgen. Onze experts scheppen orde in documentatiechaos en geven organisaties advies op gebied van optimalisatiemogelijkheden.

 

Lees meer over advies »

Meertalig

Goed beheer is van fundamenteel belang voor een goede meertalige documentatie, vóór het vertaalproces. Door documentatie op modulaire wijze op te bouwen, zijn wijzigingen in zowel de originele tekst als de vertaalde tekst eenvoudig aan te passen. Dit voorkomt dat een nieuwe vertaling nodig is telkens er een wijziging wordt doorgevoerd.

 

Daarnaast zorgt beheer aan de hand van een vertaalgeheugen er ook voor dat tekst hergebruikt kan worden bij toekomstige vertalingen. Hierdoor worden vertalingen altijd juist opgebouwd en wordt consistente en correcte terminologie toegepast.

 

Lees meer over meertalige documentatie »

Maatwerk

Wanneer eenzelfde documentatie-uitdaging steeds de kop blijft opsteken, moet er een duurzame oplossing komen. DCT maakt unieke oplossingen op maat, die ervoor zorgen dat organisaties zelf weer de regie in handen kunnen nemen om onder andere zelf hun documentatie weer te beheren en te optimaliseren.

 

Dit doen we door op de klant afgestemde processen of software te maken en die te implementeren. Onze business cases geven een overzicht van de oplossingen die wij onze klanten eerder konden aanbieden.

 

Lees meer over onze maatwerkoplossingen »