Het ontwikkelen van een product levert heel wat technische informatie op, zoals productspecificaties en veiligheidseisen. In de fase tussen productontwikkeling en productlancering moet deze informatie worden omgezet naar documentatie die past en aansluit bij de doelgroep die uiteindelijk met het product zal gaan werken. Deze documentatie is niet alleen wettelijk verplicht: het stelt gebruikers ook in staat om goed geïnformeerd en veilig aan de slag te gaan met het product.
Het creëren van technische documentatie is niet alleen een technisch proces: het is ook een creatief proces. Een technische schrijver beschrijft een product of dienst dusdanig zodat het klaar en duidelijk is hoe deze moet worden geproduceerd, gebruikt of onderhouden. De documentatie moet goed en logisch zijn opgebouwd en alleen informatie bevatten die werkelijk van belang is voor de doelgroep. De creatie van technische documentatie is dan ook geen eenvoudige klus.
DCT heeft jarenlange ervaring in het ontwikkelen van technische documentatie, wat een meerwaarde vormt voor producten en diensten.
Werkt u regelmatig met technische schrijvers? Dan weet u vast dat goede technische schrijvers moeilijk te vinden zijn. Naast het detacheren van eigen professionals bieden wij nog een oplossing: DCT leidt namelijk nieuwe experts op. Intern, maar ook binnen organisaties.
Hebt u medewerkers in huis die ambitie en potentie hebben op het vlak van technisch schrijven of technische documentatie? Wij leiden ze op tot experts op dit gebied. Zo zorgen we samen voor een duurzame oplossing.
Natuurlijk wilt u uw doelgroep zo goed mogelijk ondersteunen. Daarom is het belangrijk dat de informatie die ontstaat tijdens de productontwikkeling, wordt verwerkt tot toegankelijke documentatie, die begrijpelijk is voor de gebruikers waarvoor deze is bedoeld. Op die manier wordt onwenselijk of onveilig gebruik van producten zoveel mogelijk voorkomen.
DCT neemt uw doel en doelgroep als uitgangspunt, bepaalt en filtert op basis daarvan de nodige informatie en creëert zo de benodigde documentatie.
Bij het maken van goede documentatie, is een concreet beeld van het doel en de doelgroep essentieel. Wie is de doelgroep, en hebben zij bijvoorbeeld dezelfde taalachtergrond?
Wij adviseren al ruim 10 jaar klanten op gebied van, onder andere: doelgroepsbepaling, de keuze tussen instructies aan de hand van tekst en instructietekeningen, relevantie van informatie en wettelijke vereisten.
Wanneer technische documentatie de grens over gaat of een anderstalige doelgroep heeft, is het wenselijk of zelfs wettelijk verplicht om deze te laten vertalen. DCT werkt nauw samen met een vertaalpartner met ruim 40 jaar ervaring in (technische) gebruikersdocumentatie en de vertaling hiervan. Door deze bundeling van krachten kunnen onze klanten altijd rekenen op het beste resultaat.
Ook wat vertalingen van documentatie betreft, zijn we graag zo efficiënt mogelijk. Daarom bouwen we onze vertalingen modulair op.
Blijft u herhaaldelijk tegen dezelfde uitdagingen wat betreft het creëren van technisch documentatie aan lopen? DCT biedt unieke, efficiënte en duurzame oplossingen, waardoor u weer langdurig zelf aan de slag kunt met documentatie.
Benieuwd naar onze eerdere oplossingen voor organisaties? Bekijk dan onze business cases.
Wanneer de productontwikkeling achter de rug is, bestaat de volgende stap erin om de vereiste documentatie samen te stellen. Het is fijn om daar (tijdelijk) een vaste persoon voor te hebben, die de benodigde kennis heeft en technische informatie naar duidelijke gebruikersdocumentatie kan omzetten.
DCT heeft een groot aanbod gespecialiseerde professionals op uiteenlopende gebieden, die voor elke gewenste duur kunnen worden ingehuurd. Zij gaan aan de slag met de technische informatie en verwerken deze tot elke gewenste publicatievorm.