Publiceren

Wanneer uw informatie is verwerkt tot documentatie en deze de juiste doelgroep aanspreekt en het doel van de tekst zo goed mogelijk reflecteert, kunt u over publicatie gaan nadenken. Deze moet eveneens weloverwogen worden gekozen en bij uw doelgroep en documentatiedoel aansluiten.

Hoe moet uw doelgroep met uw documentatie werken? Hoe leren zij het beste om goed en veilig met uw product om te gaan? Dat kan door middel van verschillende publicatievormen, van papieren boekje tot VR-scenario: de juiste publicatievorm draagt bij aan goed begrip en veilig gebruik voor iedereen die met een product of dienst aan de slag gaat.

Onze diensten

DCT heeft jarenlange ervaring in het publiceren van technische documentatie die perfect bij uw doelgroep en documentatiedoel aansluit.

Adviseren

Wanneer de doelgroep en het doel van technische documentatie duidelijk zijn en de documentatie is gecreëerd, is het tijd om een publicatievorm te kiezen. Er zijn heel wat mogelijkheden: van traditioneel drukwerk tot online helpsystemen, instructievideo’s en mobiele app's.

 

Al deze mogelijkheden kunnen er natuurlijk ook juist voor zorgen dat de keuze nog lastiger wordt. Onze experts adviseren daarom graag over wat de beste keuze voor een bepaalde doelgroep is, zodat organisaties de beste keuze kunnen maken.

 

Lees meer over advies »

Meertalig

Het is belangrijk dat gebruikers documentatie goed kunnen lezen en begrijpen, ook wanneer zij een andere taal spreken. Meertalige publicatie is dan een uitkomst. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor de moedertaal van uw gebruikers, Simplified Technical English of instructietekeningen.

 

Het één is niet beter dan het ander, maar vertalen gebeurt het beste wanneer het wordt overgelaten aan experts. DCT werkt daarom samen met een technisch vertaalbureau met ruim 40 jaar ervaring.

 

Lees meer over meertalige documentatie »

Maatwerk

Wanneer eenzelfde documentatie-uitdaging steeds de kop blijft opsteken, moet er een duurzame oplossing komen. DCT maakt unieke oplossingen op maat, die ervoor zorgen dat organisaties zelf weer de regie in handen kunnen nemen om onder andere zelf hun documentatie weer te publiceren.

 

Dit doen we door op de klant afgestemde processen of software te maken en die te implementeren. Onze businesscases geven een overzicht van de oplossingen die wij onze klanten eerder konden aanbieden.

 

Lees meer over onze maatwerkoplossingen »

Detacheren

Kennis en kunde nodig op gebied van publicatie van technische documentatie? DCT stelt haar ruime netwerk van professionals graag ter beschikking.

 

Onze grafische vormgevers, software- en applicatieontwikkelaars zijn wellicht een goede aanvulling voor uw team, of het nu gaat om de realisatie van een publicatie, begeleiding bij het publicatieproces of het geven van advies. U kunt hen voor kortere en langere termijn inhuren, op locatie of op afstand.

 

Lees meer over detacheren »

Trainen

Geen ruimte, tijd of geld voor een extra werknemer, maar wel kennis nodig op gebied van technische documentatie? Of heeft een duurzame oplossing gewoonweg de voorkeur?

 

Detachering hoeft niet de oplossing voor elke organisatie te zijn. Daarom biedt DCT een tweede uitkomst: we leiden namelijk werknemers van organisaties en klanten op tot specialisten op gebied van technische documentatie.

 

Lees meer over trainen »

Ontzorgen

Publiceren begint met creëren. En creatie begint met een doelgroep en een doel. Wie is de gebruiker van een product en hoe moeten zij met dat product aan de slag? Wat hebben zij nodig? Op basis van deze gegevens kan relevante informatie worden verzameld, gesorteerd en verwerkt tot documentatie.

 

Daarna wordt gekeken naar de publicatievorm: wat past het best bij de doelgroep en het doel? Of dat nu digitale documentatie of traditioneel drukwerk is: DCT levert elke gewenste documentatie in elke gewenste vorm.

 

Lees meer over ontzorgen »